Pieter Pot

Toen ik hoorde over Pieter Pot was ik eigenlijk meteen enthousiast. Bij Pieter Pot kun je online verpakkingsvrij je boodschappen bestellen. Je boodschappen worden dan in glazen potten thuisbezorgd. Zijn de potten leeg dan stuur je ze bij een evt volgende bestelling weer mee terug en kunnen ze opnieuw gevuld worden. Dat scheelt een hoop eenmalig verpakkingsmateriaal! Ik ga hier niet alle ins en outs van Pieter Pot beschrijven, daarvoor kun je het beste hun website raadplegen daar staat alles op wat je wilt weten. Zo kun je er onder ‘veelgestelde vragen’ ook vinden waarom Pieter Pot zo duurzaam is ondanks dat alle glazen potten bezorgd worden..

Hier deel ik alleen mijn ervaring met Pieter Pot en wat ik ervan vind. Toen ik er over las leek het me dus wel wat en ik schreef me in voor de wachtlijst. Hoelang ik op de wachtlijst heb gestaan weet ik eigenlijk niet meer.. Best lang, er zijn dus blijkbaar heel veel mensen die Pieter Pot een goed idee vinden!
Toen ik eenmaal aan de beurt was kreeg ik een mail dat ik eerst een bon ter waarde van €50,- moest kopen. In deze mail was ook een filmpje toegevoegd waarin precies werd uitgelegd waarom dit was. Heel kort: Ze moeten eerst de nodige voorraad en potten kopen. Ik begreep in ieder geval wel dat dit nodig was.

Nadat ik de bon gekocht had duurde het nog 3 weken voor ik daadwerkelijk kon bestellen. Voor mijn eerste bestelling bestelde ik: rijst, tagliatelle, fusillie, tarwebloem, zonnebloemolie, satésaus en pofmais. Het viel me op dat je bij bijna geen enkel product de hoeveelheid kon aangeven. Er stond overal wel een soort ‘kies balkje’ maar daar was vervolgens maar 1 optie. Dat vond ik wel jammer. Waarschijnlijk heeft het er mee te maken welke maten potten ze hebben. De tagliatelle kon je bijvoorbeeld alleen in ‘large’ bestellen en die zat dan ook in een grote pot. De satésaus en pofmais kon je alleen in small bestellen en die zaten dan ook in kleine potjes. De fusillie en rijst zaten in potten die qua formaat tussen de kleine en grote in zaten en die kon je dus ook alleen in medium bestellen. Ik zou zeker van de pasta graag een grotere hoeveelheid in een keer willen bestellen maar dat betekend dan dus meerdere potten.


Voor de potten betaal je statiegeld, dat statiegeld krijg je terug als je de potten (bij een evt volgende bestelling) terugstuurt. Dat vind ik vrij logisch. Ik vind het statiegeld ook niet heel veel. Wil je de potten houden dan stuur je ze niet terug en krijg je dus ook je statiegeld niet terug. Wil je weten hoe het precies zit met statiegeld kijk dan op hun site.

Ik bestelde dinsdag en mijn potten zouden donderdagavond bezorgd worden. De bezorging gaat via PostNL food. Pas toen ik besteld had kreeg ik een tijdsindicatie en die lag bij mij tussen de 21:00u en 22:00u. Op de dag van bezorging werd het bezorgingsmoment iets nauwkeuriger, tussen 21:45u en 22:15u. Om 22:00u stond PostNL food idd voor m’n deur. Persoonlijk vind ik 22:00u best laat voor een doordeweekse dag.
Ik vind het in ieder geval wel een nadeel dat je dus zelf geen enkele tijdsindicatie hebt voor je besteld, waarschijnlijk verschilt dat ook per keer. Het zal wel afhankelijk zijn van waar je woont en hoeveel adressen PostNL food langs moet hoe laat het bezorgd word.
Wij bestellen ook met enige regelmaat bij Picnic en daar kun je per dag zien hoe laat het ongeveer bezorgd zal worden. Wij kiezen dan geen dag waarop het heel laat of juist heel vroeg is. Bij de Albert Heijn waar we voorheen nog weleens bestelden kon je een tijdvak kiezen, je betaalde daar meer of minder bezorgkosten afhankelijk van het gekozen tijdvak.

De potten worden bezorgd in jutte tassen.

De potten kwamen in jute tassen en ik werd echt blij van al die mooie potten in die leuke tassen! De potten waren goed gevuld. Alleen bij de tagliatelle had er best meer in de pot gekund. Er zat trouwens wel precies zoveel gram in als we besteld hadden (niet dat je dat dus kan kiezen) maar het viel me op dat de pot echt niet vol zat en dat vind ik dan toch jammer. De andere potten waren trouwens wel allemaal goed gevuld!

De pot met tagliatelle zat niet vol.

De prijzen van de producten lopen nogal uiteen zo zijn sommige dingen goedkoper dan in de supermarkt en andere weer duurder.

Je betaald ook bezorgkosten. Als je onder de €45,- aan boodschappen besteld dan betaal je €5,95. Zelf vind ik dat best veel. Bij een ‘normale’ supermarkt haal je dat bedrag makkelijker omdat je daar ook dingen als verse groenten en fruit en koelproducten ed kan bestellen. Dat heeft Pieter Pot niet. Wekelijks zal ik er dus niet bestellen en daarom zou ik er ook graag grotere hoeveelheden kunnen bestellen.
Voor hun volledige assortiment verwijs ik wederom naar hun website!

Op iedere pot zit een sticker met oa houdbaarheidsdatum en voedingswaarde informatie.

Pieter Pot is nog niet zolang bezig en ze groeien dus hard. Het assortiment breid dus nog uit. Ik ben erg benieuwd welke producten er nog allemaal bij gaan komen. Zo hoop ik bijvoorbeeld nog op oa snoepjes!!

Website Pieter Pot: http://www.pieter-pot.nl

3 gedachten over “Pieter Pot”

 1. Leuk artikel en een interessant product. Wat ik mij af vroeg of je hier nog gebruik van maakt? En zo niet, waarom dan niet?

  Het concept spreekt mij erg aan maar ik vraag me af of het zo handig is op de lange termijn

  Like

  1. Hoi Ronald,

   Wij maken zeker nog gebruik van Pieter Pot! Ik probeer wel zoveel mogelijk in een keer te bestellen om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Dus ik koop bijv ook nog weleens rijst in de supermarkt als onze ‘Pieter pot rijst’ op is en ik nog geen nieuwe bestelling doe omdat de rest nog niet op is..
   Het enige is dat je wel plek moet hebben voor de lege potten die je weer teruggeeft op het moment dat je een nieuwe bestelling krijgt. Wij zetten de volle potten in de kast en de lege doen we terug in de tas die op een vaste plek staat. Voor ons werkt het zo dus prima!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s