Deo uit een potje

Een tijdje terug schreef ik over de deo stick. (Klik hier voor de blog over de deo stick) Deze werkte prima alleen vond ik hem in gebruik niet zo fijn. De deo stick zit in een kartonnen koker en moet je voor gebruik omhoog duwen. Toen de stick bijna op was kon ik hem niet meer hoog genoeg duwen, mijn vingers waren daar te kort voor.. Daarnaast ging de stick ook weer naar beneden op het moment dat ik ‘m onder m’n oksel doorhaalde. Kortom ik was er niet geheel tevreden over.

Ik las over ‘lekker in een potje’ een deo die in een blikje zit (en dus niet in een potje zoals de naam doet voorkomen). Daar was ik wel benieuwd naar. Dus toen mijn deo stick echt op was ging ik over op de deo van ‘lekker in een potje’.
Er waren maar 3 soorten te krijgen, pepermunt en rozemarijn, lavendel en neutraal. Inmiddels hebben ze ook een vierde namelijk mandarijn en citroen. Ik koos voor de pepermunt en rozemarijn omdat ikzelf helemaal niet van lavendel houd en neutraal leek me wel erg saai..

Het blikje zit als je het koopt in een kartonnen verpakking. Er komt dus geen plastic kijken bij deze deo! In het blikje zit 30 ml en ze zeggen dat dat genoeg is voor 120 frisse oksels. Je zou er zo’n 2 maanden mee kunnen doen. Ik gebruik de deo nu zo’n 1,5 maand en het is nog niet op dus 2 maanden moet idd wel kunnen denk ik.
De deo zelf is volgens het briefje wat bij het potje zit volledig gemaakt van planten en zouten. Er zit onder andere zuiveringszout in en het schijnt dat sommige mensen daar niet tegen kunnen. Ik kan er gelukkig wel tegen want ik heb nergens last van als ik deze deo gebruik.

Zelf ben ik dol op blikjes dus dat deze deo in een blikje zit vind ik heel erg leuk. Het blikje is vrij klein en lekker handzaam. De deksel is een schroefdeksel en is makkelijk te openen. De geur vind ik niet heel bijzonder ik vind het eigenlijk een beetje naar medicijnen ruiken, ik ben er in ieder geval niet heel erg kapot van.
In het begin vond ik het best raar om deo met m’n vingers onder m’n oksel te smeren. Maar alles went dus dit ook. Inmiddels vind ik het gewoon geworden. Je hebt niet heel veel nodig, ze zeggen dagelijks de hoeveelheid ter grootte van een erwtje. Dat haal je met je vinger uit het blikje en smeer je vervolgens onder je oksel. Even je handen wassen daarna en klaar is Kees! Het is dus wel ietsje meer werk dan een deo uit een spuitbus.

Het is wel belangrijk dat je de deo niet te koud wegzet. Hoe kouder de deo hoe minder smeerbaar. Daar liep ik zeker in het begin wel tegenaan. In onze badkamer is het altijd vrij koud dus de deo was altijd vrij hard. Maar nu heb ik hem echt pal naast de verwarming gezet en gaat het prima. Met de deo stick heb ik dit toen ook geprobeerd maar daarbij werkte dat toch niet, de deo stick bleef moeilijk smeerbaar. Wat dat betreft vind ik de deo van ‘lekker uit een potje’ toch een stuk fijner in gebruik.

De deo doet z’n werk goed. Ik breng het ’s ochtends aan en ’s avonds ruik ik nog steeds fris. Alleen de geuren die beschikbaar waren vind ik dus wat minder. Ik ben dan ook erg benieuwd naar hun nieuwste geur mandarijn en citroen. Helaas heb ik net weer een nieuw blikje in de geur pepermunt en rozemarijn gekocht omdat deze laatst in de aanbieding was, deze ga ik wel eerst opmaken. Maar daarna kies ik dus wel weer voor ‘lekker in een potje’ en dan ga ik voor de geur mandarijn en citroen. De verpakking hebben ze laatst trouwens ook vernieuwd zag ik. De oude zie je nog wel veel maar het kan dus zijn dat als je opzoek gaat naar deze deo je niet de verpakking vind die hier op de foto’s staat. Het zit nog wel in een bruin kartonnen zakje met een venstertje (gewoon een gat, geen plastic!) waar het potje achter zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s