De safety razor

Eerlijk is eerlijk, doodeng leek me dat zo’n safety razor. Maar de menstruatie cup leek me in eerste instantie ook helemaal niks en die bleek me supergoed te bevallen dus de safety razor wilde ik toch ook wel proberen!

Normaal schoor ik me altijd met een Gillet venus. Zo’n scheermes waarbij je de hele kop met mesjes erin vervangt als dat nodig is. Die mesjes zitten per kopje verpakt in een plastic doosje. Het kopje is gemaakt van plastic en er zitten 3 tot geloof ik wel 5 mesjes per kopje in.

Een safety razor maakt gebruik van losse mesjes die per stuk verpakt zitten in een papiertje. Je vervangt als het nodig is dus alleen dat ene losse mesje.

Links de mesjes van de Gilette, rechts voor de safety razor.

Het eerste wat me opviel aan de safety razor toen ik hem uit het doosje haalde was het gewicht. Wat was dat ding zwaar! Maar dat is ook niet voor niets, daarover later meer…
Verder vond ik ‘m erg mooi, ik had gekozen voor de kleur rose, dat vond ik toch wat vrouwelijker dan bijvoorbeeld de antraciet. Niet heel belangrijk hoe zo’n ding eruit ziet maar als ik dan toch kan kiezen kies ik natuurlijk wel wat ik het mooist vind.

Bij de Gilette Venus hoef je natuurlijk alleen maar het kopje op de steel te klikken en je kan gaan scheren.
Bij de safety razor heb je iets meer werk. Bij de safety razor die ik heb kan je de steel los draaien van de kop. De kop bestaat uit 2 stukken en het mesje plaats je ertussen. Dan zet je alles weer in elkaar en draai je het met de steel weer vast. Het mesje wat erin zit is heel erg dun en word door de steel in de kop te draaien iets gebogen zodat het mesje in de juiste hoek komt om goed te kunnen scheren.

Met een beetje knikkende knieën begon ik aan m’n eerste scheerbeurt. Ik haalde het mes voorzichtig over m’n been heen en voelde…helemaal niets! Ik ging voorzichtig verder en omdat ik nog steeds helemaal niets voelde dacht ik eerst dat ik het niet helemaal goed deed. Bij m’n vorige scheermes voelde ik toch altijd een heel licht schuren zeg maar, en nu gleed dat ding zoooo glad over m’n been dat ik dacht dat het mesje er niet overheen ging. Dus wat deed ik, ik kantelde hem een klein beetje door de steel iets omhoog te doen van m’n been af. Nou dat moet je dus NIET doen! Gelukkig deed ik nog steeds heel voorzichtig en schoor ik me met kleine haaltjes ipv lange halen over m’n hele been want ik had dus wel mooi een snee te pakken! Wijze les, experimenteer niet met een scheermes…hahaha!
Na de snee op m’n been had ik het toch wel even gehad met m’n nieuwe safety razor en de rest (lees: oksels en ‘ down under’ ) heb ik toen toch nog maar even met m’n oude vertrouwde scheermes gedaan.

De volgende keer dat ik me ging scheren ging het zonder ongelukken. En dit keer durfde ik het ook aan om m’n oksels en ‘down under’ er ook mee te scheren. En dat ging ook gewoon heel goed. De safety razor scheert echt super glad, naar mijn idee echt veel gladder dan m’n oude scheermes.

Eigenlijk is het scheren met een safety razor heel makkelijk, je moet het mes het werk laten doen. Het mes is zwaar en drukt door z’n gewicht al hard genoeg op je huid. Je hoeft het mes dus alleen maar voorzichtig over de huid heen te halen, niet duwen, niet kantelen gewoon laten glijden.
M’n oude scheermes had een losse kop die mee bewoog langs de contouren van je lichaam. Dat doet de kop van de safety razor niet. Je kan dus niet van die lekkere lange halen maken je moet het met kleine haaltjes doen. Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt gaat t eigenlijk net zo snel.

De safety razor is in aanschaf niet heel goedkoop. Je betaalt er al snel 40 euro voor, dat is inclusief 5 mesjes. Maar die mesjes zijn daarentegen echt heel goedkoop, ik heb ze bijvoorbeeld al gezien voor 2,25 voor 10 stuks. En ik heb me laten vertellen dat je best lang doet met een mesje. Dan moet je hem wel goed onderhouden. Het schijnt het beste te zijn om na gebruik je mes even uit elkaar te halen en goed te drogen. Ik doe dat dus ook maar braaf, heel veel tijd kost dat niet, zeker niet als je er wat handigheid in hebt gekregen.

Ik heb ook een beschermkapje voor m’n mes gekocht, ik vond het namelijk toch geen fijn idee dat mijn mes ergens onbeschermd ligt. En nu kan ik hem met beschermkapje zo in m’n toilettas gooien, zonder lijkt me niet verstandig of je moet hem zonder het mesje erin meenemen dat kan natuurlijk ook.

Een beschermkapje voor de safety razor.

Ik heb mijn safety razor angst dus overwonnen en ga hem zeker blijven gebruiken. Voor mij geen wegwerp mesjes meer. Zouden jullie het ook aandurven??

3 gedachten over “De safety razor”

 1. Ik heb me lang geleden ,voor het wegwerptijdperk, ook met zo,n scheermessen geschoren. Als mijn mesjes op zijn ga ik dat denk ik weer doen😁

  Like

 2. Hey Sanne
  Ik heb het zondag ook aangedurfd om me voor het eerst met mijn safetyrazor te scheren! Slechts een zeer klein sneetje maar super gladde benen en oksels als resultaat. Voor mijn scheerbeurt heb ik ook snel nog even wat onderzoek gedaan naar hoe ik dat apparaat nu best zou gebruiken en ik las net dat je hem best in een hoek van 30 graden houdt. Ik voelde en hoorde ook echt wel de haartjes weggesneden worden.

  Like

 3. Ik ben fan! Ik heb een iets anders mes, je draait de kop open ipv eraf en doet er dan een mesje in (of uit). De eerste keer vond ik het ook spannend, maar het wende snel. Ik weet niet eens meer hoe lang ik de mijne al heb, maar zeker meer dan een jaar en nog steeds bevalt t goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s