Deo stick

Na de shampoo bars ging ik na wat ik nog meer kon vervangen in de badkamer. (De blog over shampoo bars vind je hier) En ik kwam uit bij deo. Ik gebruikte tot voor kort meestal een deo spray. Uit onderzoek blijkt dat deo sprays nog steeds aan populariteit winnen. Er worden dus steeds meer deo sprays gekocht. Maar er blijkt ook uit onderzoek dat de drijfgassen die gebruikt worden (butaan, propaan en isobutaan) een slechte impact hebben op ons milieu. Ze zijn weliswaar beter dan de drijfgassen die vroeger gebruikt worden maar dat wil niet zeggen dat ze dus niet schadelijk zijn.
Een roller zag ik toch ook niet zo zitten want die zijn dan vaak weer van plastic, en ik wil juist ons plasticverbruik verminderen.

Na wat zoeken kwam ik uit bij een deo stick. En deze zat in karton! Nice! Die wilde ik dus wel proberen.
Ik vond de verpakking erg mooi, het zag er erg vrolijk uit. De stick zelf ruikt niet sterk, ik rook ‘m pas toen ik mn neus er bijna bovenop had. De geur was wel lekker.

De verpakking ziet er mooi uit.

Voor gebruik moet je de stick aan de onderkant omhoog duwen en daarna wrijf je met de stick onder je oksel. Ik moest wel echt een paar keer goed wrijven want de stick moet eerst nog een beetje warm worden voor er wat af komt.
Toen ik de deo had opgebracht rook ik ‘m eigenlijk helemaal niet meer, en dat vond ik toch een beetje jammer.

Ik gebruik de stick nu zo’n twee weken en ik moet zeggen dat hij wel z’n werk doet. Ik breng ‘m ’s ochtends aan en ’s avonds ruik ik nog steeds fris, dat wil zeggen, niet naar zweet want de deo zelf ruik je dus helemaal niet. Ook na het sporten rook ik nog steeds fris.
Omdat het geen anti-transpirant is zweet je wel gewoon. Dat was zeker tijdens het sporten toch ff wennen.. Maar ondanks dat ik zweette rook ik niet naar zweet dus dat was wel fijn.

Ondanks dat de deo stick z’n werk dus op zich prima doet ga ik als ie op is toch voor iets anders. Ik vind de stick namelijk niet fijn in gebruik. Zoals ik al zei moet de stick dus echt wel opwarmen voordat er wat vanaf komt en dat vond ik niet prettig. Zeker toen hij nog nieuw was en de stick zelf nog niet afgerond was door het gebruik.

De randjes van de stick zijn nog niet afgerond door gebruik en dat voelt niet fijn.

Daarnaast moet je de stick dus omhoog duwen maar tijdens het wrijven onder je oksel gaat ie weer naar beneden en dan zit je met de randjes van de verpakking onder je oksel te wrijven. Of je moet heel hard in de stick knijpen om te voorkomen dat hij weer naar beneden gaat, maar ik ben niet zo sterk in m’n handen dus dat vond ik ook niet fijn. En ik heb ook niet van die lange vingers dat ik de onderkant tegen kan houden tijdens het opbrengen.
Ik gebruik de stick nu dus zo’n twee weken en merk nu al de de verpakking toch lelijk word aan de randjes. Het is natuurlijk karton. Ik vraag me dan af hoe het met het karton gesteld is tegen de tijd dat de stick bijna op is.

De stick is door gebruik mooi rond geworden. Op de verpakking staat hoe je hem moet gebruiken.

Dus jammer maar helaas, deze gaat het voor mij niet worden. Ik maak ‘m wel op want wegdoen is verspilling en dat vind ik zonde. Maar als ie op is dan ga ik dus toch voor iets anders. Wat precies weet ik nog niet, geen spray dat is zeker. Maar wat wel…dat ga ik nog even uitzoeken! Er is nog keuze genoeg…

4 gedachten over “Deo stick”

  1. Ik ervaar hetzelfde bij deze deo helaas. Ik had eentje met geur, dat vond ik zelf prettig maar het gebruik vind ik niet fijn. Ik heb op m’n blog net 3 deodoranten getest, waaronder deze van Ben&Anna. Misschien zit er iets voor je bij als vervolg op deze deo. Groeten,Maaike

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s