De siliconen schuurspons

Schuursponsjes…wie heeft ze niet op het aanrecht liggen? Wij gebruikten ze ook in overvloed. Ze zijn namelijk best handig, in mum van tijd is je spoelbak weer glanzend schoon met zo’n ding. Ook de ovenschaal waar soms iets in vastgekoekt zit is geen probleem met zo’n schuursponsje. Maar wat doen we ermee na het schoonmaken? Vaak spoelt men het sponsje even goed uit onder de kraan, knijpt hem even goed uit en legt het weer terug op het aanrecht. Tot het groene schuurlaagje versleten is en dan gaat het hele ding de vuilnisbak in.
Vaak gooide ik zo’n sponsje dat op m’n aanrecht lag al voor ik ging schoonmaken weg omdat ik het ding eigenlijk altijd vies vond als het niet direct uit de verpakking kwam… Zo’n ding is namelijk ook een broeinest voor allerlei bacteriën.
Daarnaast is zo’n schuursponsje gemaakt van viscose en polyester en iedere keer dat je ermee schoonmaakt komen er micro en macroplastics in het water terecht. En laten die nou echt een groot probleem vormen voor het milieu.
Kortom ik was opzoek naar een alternatief voor de klassieke schuurspons.

Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik de siliconen schuurspons ontdekte. Dat ding wilde ik wel proberen.

De dag dat ik mijn siliconen schuursponsje in handen kreeg hadden we net een ovenschaal op het aanrecht staan met nog aangekoekte kaas en saus van de avond ervoor. Ik ben nog nooit zo enthousiast aan het schoonmaken van een ovenschaal begonnen! 😉


En het viel niet tegen! Je moet misschien iets harder boenen dan met zo’n groen/ geel geval maar ik kreeg de schaal vrij gemakkelijk schoon! Ook m’n spoelbak glansde weer mooi na een poetsbeurt met m’n nieuwe sponsje. Het sponsje is heel flexibel en je komt er dan ook makkelijk mee in de hoekjes. Ook evt glazen, kopjes ed zijn geen probleem. Ik heb serieus even voor de lol wat dingen met de hand afgewassen om te proberen hoe dat gaat met zo’n spons.

De spons is heel flexibel

Wat ik wel een nadeel vind is dat de siliconen spons niets absorbeert. Ik deed altijd een beetje afwasmiddel op m’n sponsje dat er dan introk en tijdens het schoonmaken weer uitkomt, dat gaat niet met een siliconen spons.
Voordeel is dat er niet allerlei bacteriën in gaan groeien want er blijft geen water met viezigheid in de spons achter. En je kan de siliconen spons in je vaatwasser doen waar ie dan weer helemaal schoon uitkomt! Kortom geen bacteriën bron meer op m’n aanrecht!

Het schuren van de siliconen spons zit een beetje tussen het gele en het groene gedeelte van de klassieke schuurspons in. Het Schuurt meer dan het gele gedeelte maar minder dan het groene. Je moet dus zelf wat harder poetsen. Maar al met al ben ik er erg tevreden over en er komen bij mij hoe dan ook geen geel/ groene sponsjes meer in!

Voor mij niet meer!

3 gedachten over “De siliconen schuurspons”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s