Herbruikbare boterhamzakjes

Als wij een dagje weggaan nemen we vaak onze eigen lunch mee, in plastic zakjes… Naar school en naar het werk gaan de broodtrommeltjes mee maar 4 broodtrommeltjes en 4 drinkflessen nemen behoorlijk wat ruimte in en als de boterhammen op zijn loop je nog met een tas vol lege trommels. Is natuurlijk geen ramp maar toch deden we het niet.
Toen ik de herbruikbare boterhamzakjes zag was ik dan ook meteen enthousiast, dat wilde ik wel proberen!

Ik ging voor 1 herbruikbaar boterhamzakje en 1 herbruikbare foodwrap. We zijn thuis weleens waar met zijn vieren maar ik wilde het eerst even proberen voor ik meteen voor iedereen ging bestellen. Dat boterhamzakje snapte ik meteen maar wat ik nou precies met zo’n foodwrap moest was mij nog niet helemaal duidelijk.
De foodwrap is een rond stuk stof waar je je lunch als het ware invouwt.

Zo vouw je je boterhammen in een foodwrap.

Het zakje en de wrap zijn gemaakt van katoen met een waterbestendige voering van polyester. Na gebruik kun je ze wassen in de wasmachine of in de vaatwasser.

Afgelopen week gingen we met z’n vieren een dagje naar een pretpark. ’s ochtends begonnen we met het smeren van de boterhammen en de puntjes. In het boterhamzakje pasten precies 2 sneetjes brood en in de foodwrap 2 puntjes. (of 3 sneetjes brood zoals je op de foto kunt zien)

In het pretpark lunchen we nog weleens in een wat langere wachtrij, je hebt dan tijd zat en je bent geen tijd kwijt aan lunchen. Met het boterhamzakje was dat geen probleem. De foodwrap was wat lastiger want als je het eerste klittenbandje losmaakt is hij meteen aan twee kanten open, en dat is even wennen. M’n zoontje probeerde het dus liever uit op een plek waar hij kon zitten, en toen ging het prima!

De foodwrap in gebruik!

Even later gingen mijn man en zoon in een achtbaan waar mijn dochter niet in durfde. We zochten een plekje in het zonnetje en m’n dochter wilde nog wel een broodje. Dus ik trok de foodwrap waar nog 1 broodje in zat weer tevoorschijn. Dit keer zaten we aan een picknick tafel en deed de wrap meteen dienst als bord.

De foodwrap als bord.

Eenmaal weer thuis gingen de foodwrap en het boterhamzakje in de vaatwasser want dat was een van de mogelijkheden om ze schoon te maken. Aangezien ik zoveel mogelijk alleen in het weekend was en de vaatwasser bijna dagelijks draait leek me dat wel handig. Nou dat vond ik toen ze eruit kwamen dus niet meer.. Ze waren zeiknat, niet een beetje nat nee echt zeiknat, het water droop er serieus uit! Ik had niet verwacht dat ze droog uit de vaatwasser zouden komen maar zo nat had ik ook weer niet verwacht!
Als ze niet heel vies zijn kun je ze natuurlijk ook gewoon goed afnemen met een nat doekje en ze dan goed laten drogen, dat ga ik volgende keer maar doen. En in het weekend kunnen ze dan gewoon mee in de wasmachine.

Ik ben in ieder geval heel enthousiast en ga zeker nog wat wraps bij bestellen zodat we volgende keer genoeg hebben om lunch voor 4 mee te nemen. Of ik nog meer boterhamzakjes ga bestellen weet ik nog niet. In het zakje pasten echt maar 2 sneetjes en dat vind ik niet zoveel. In de wrap pasten 3 sneetjes of 2 broodjes. Broodjes passen niet in het boterhamzakje of je moet het niet erg vinden om ze eerst even flink te pletten.. Je kan natuurlijk ook wel andere dingen in het zakje doen maar wij nemen meestal alleen brood of broodjes mee als we ergens heen gaan.

Een gedachte over “Herbruikbare boterhamzakjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s