Shampoo bars

Een van de eerste aanpassingen die ik heb gedaan is overstappen van shampoo uit een fles naar shampoo bars. Ik weet niet waarom maar ineens bedacht ik me dat shampoo voor het grootste deel bestaat uit water. Zou er geen shampoo bestaan in vaste vorm? Dat zou een hoop plastic flessen schelen! En zo kwam ik uit bij de shampoo bars. Volgens verschillende sites staat 1 bar zelfs gelijk aan 3 flessen! Nou dat scheelt een hoop plastic.

Het aanbod bleek best groot, je hebt shampoo bars voor alle haartypen. Voor droog haar, vet haar, normaal haar, anti-roos, gevoelige hoofdhuid..eigenlijk net als met ‘gewone’ shampoos.
Ik bestelde er een voor ‘normaal’ haar, m’n man wilde een ‘anti-roos’ bar. En ik besloot ook maar meteen een body bar te bestellen. Douchegel is nl ook voor het grootste deel water, dus ook dat scheelt weer de nodige flessen.

Het leek me wel raar om met een blok zeep m’n haar te gaan wassen. Maar haar wassen met een shampoo bar is heel makkelijk. Je maakt je haar goed nat, maakt de shampoo bar goed nat en draait hem even goed door je handen. Vervolgens ga je met je handen waar nu dus shampoo aanzit door je haar en het gaat heerlijk schuimen zoals ‘gewone’ shampoo.
Bij het uitspoelen vond ik wel dat mijn haar erg stroef aanvoelde, maar eenmaal opgedroogd was het heerlijk zacht.

De body bar vond ik wat lastiger. Ik ben niet van de washandjes, ik doe meestal wat douchegel op mn handen en ga daarmee over mn lichaam. Maar als ik de body bar net als de shampoo bar even door mn handen liet gaan had ik het gevoel of ik niks aan het gebruiken was. Met de bar zelf over mn lichaam gaan was ook geen succes, hij glibberde constant uit mn handen! Hahaha, ik moest er op een gegeven moment gewoon erg om lachen, floeps daar ging ie weer! Ik vond het ook jammer dat het totaal niet schuimde.
Maar de keer daarna deed ik het met een washandje, washandje goed nat maken, body bar goed nat maken, even mee over het washandje gaan en vervolgens was je je met het washandje. Ik kreeg op deze manier ook nog wat schuim.

Inmiddels gebruik ik de shampoo bar nu een aantal weken (de body bar ligt nog even nutteloos te liggen want de flessen douchegel die ik nog had staan maak ik eerst op, weg doen is immers verspilling..) en ik ben nog steeds wel tevreden. Ik heb wel het idee dat mn haar wat stugger is dan toen ik nog ‘flessen’ shampoo gebruikte. Maar misschien is dat een kwestie van de juiste shampoo bar vinden. Maar de shampoo bar die ik nu gebruik is nog lang niet op dus voor ik weer een nieuwe ga bestellen duurt nog wel even. En als ik dan een nieuwe ga bestellen ga ik ook meteen voor de conditioner bar, want die bestaan dus ook!

Inmiddels heb ik mooie zeepbakjes van bamboe en rvs gevonden voor onze shampoo en body bars. En zeg nou zelf, het staat toch ook nog eens superleuk in de badkamer??

Staat toch gezellig?

5 gedachten over “Shampoo bars”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s